Zanimljivosti
106

Tinejdžerka sa selfiejem iz Auschwitza: Pustite me na miru, nisam uradila ništa loše!

Klix.ba
Breanna Mitchel je tinejdžerica iz Alabame koja je na Twitter nedavno postavila selfie nastao prilikom njene posjete koncentracionom logoru Auschwitz

Tinejdžerica je ovim činom izazvala lavinu negativnih komentara i kritika brojnih članova Twitter zajednice širom svijeta.

Ipak, u posljednjim izjavama za medije, djevojka kaže kako smatra da nije napravila ništa loše te da bi isto to ponovila.

Mitchel je pojasnila pozadinu priče – ona i njen pokojni otac su proučavali Holokaust zajedno, a ona je odlučila doputovati na ovo mjesto upravo na godišnjicu njegove smrti, kako bi mu na taj način odala počast. Dodala je kako su Holokaust i Drugi svjetski rat jedine stvari koje je zanimaju kada je historija u pitanju.

Još uvijek joj, kako kaže, nije jasno zašto se iko našao uvrijeđenim, te kako ljudi ne mogu shvatiti pozadinu njene priče.

"Iskreno, ne mislim da bih uradila išta drugačije drugi put, zato što nikome nisam mislila učiniti ništa nažao, niti koga uvrijediti."

Emojija (smješka) je stavila, kako kaže, iz razloga jer otputovala na mjesto koje joj toliko znači, zbog sjećanja na njenog oca.

Inače, selfieji su jedan od posebnih Internet trendova, a znaju da budu i prilično bizarni - selfieji na grobljima, selfieji sa beskućnicima, selfieji nakon seksa itd.

Ipak, jedan iz koncentracionog logora u kojem je pogubljeno oko milion Jevreja, popraćen uzbuđenim smješkom, u najmanju je ruku, degutantan - smatra Twitter zajednica.