"Kao da odgaja psa"
0

FOTO / Tinejdžerka dijeli krevet s bengalskim tigrom

Sarajevo-x.com
Felicia Frisco sa Floride ima neobičnu rutinu. Ova tinejdžerka svaku noć legne u veliki krevet koji dijeli sa sedmomjesečnim bengalskim tigrom Willom.
Felicia svoju sobu i krevet dijeli sa tigrom od dana njegovog rođenja, a to namjerava činiti sve dok ne napuni godinu dana.

"Mnogo dlaka ostane po meni i po cijelom krevetu. Voli da se mazi. Odgajati tigra je isto kao i odgajati psa. Nakon određenog vremena sve vam postane normalno", rekla je Felicia.

Zahvaljujući profesiji njenih roditelja, koji rade na obrazovnom projektu Tiger Encounter, Felicia je oduvijek bila okružena životinjama poput slonova, konja i tigrova. Ona kaže da ljudi bez odgovarajuće pripreme ne bi trebali imati tigrove kao ljubimce.

"Moji roditelji uvijek kažu da nikada ne smijete potpuno vjerovati životinjama, čak ni psima. Uvijek morate biti svjesni rizika", poručila je djevojka.

Will nije prvi tigar s kojim je dijelila sobu. Ona se također brinula za njegovog oca Darubu koji je također spavao u njenom krevetu, sve dok nije napunio godinu dana.

Tinejdžerka s Floride, koja se školuje kod kuće, hrani, odgaja i brine se za tigra, kojeg je majka napustila. Will je bio njeno prvo mladunče.

"Osjećam se kao da sam mu majka. Štitim ga i uvijek želim da je blizu mene. Bio je jako mali, gledala sam ga kako odrasta. To je kao da imate vlastito dijete", objasnila je Felicija svoje neobično iskustvo.