Zanimljivosti
0

Tinejdžer unajmio plaćenog ubicu zbog oduzetog Playstationa

Sarajevo-x.com
Sedamnaestogodišnji Cory Ryder iz Marylanda navodno je unajmio plaćenog ubicu koji bi ubio njegove roditelje koji su mu oduzeli Playstation. Kazna za koju su se roditelji odlučili, uslijedila je nakon što je Cory prestao učiti i lijepo se ponašati. Policija je mladića stavila u pritvor gdje očekuje sudsko saslušanje i suđenje.

Roditelji Coryja Rydera su odlučili kazniti svog sina na "tipičan" način oduzimajući mu ono što najviše voli - Playstation. Razlog tome je bilo Coryjevo popuštanje u školi i nevaspitano ponašanje. Ono što roditelji nisu očekivali jeste da njihov sin unajmi plaćenog ubicu kako bi ga "riješio muka".

Srećom, roditelji su nekako uspjeli saznati za namjere svog sedamnaestogodišnjeg sina te su prijavili slučaj policiji. Policijska uprava je odlučila poslati detektiva koji će glumiti da je plaćeni ubica i kontaktirati mladića, izvijestio je The Times.

Nakon što je uhapšen i priveden, Cory je poricao da je htio ubiti roditelje. Prema riječima detektiva, Cory mu je ponudio automobil svog očuha, kao vid naplate jer nije imao dovoljno novca.

"Nedostaje mi mnogo, ali istovremeno nisam sigurna dok je on u našoj blizini. Ne znam koliko daleko je spreman ići. Ja ga ne prepoznajem, ovo nije moj sin", rekla je medijima uplakana Coryjeva majka.