|

Tinejdžer Braxton Moral diplomirat će na Harvardu 11 dana nakon što je završio srednju školu

Tinejdžer Braxton Moral diplomirat će na Harvardu 11 dana nakon što je završio srednju školu
57
Klix.ba
22.5.2019. u 14:42
48
komentara
57

dijeljenja
Tinejdžer Braxton Moral diplomirat će na Harvardu 11 dana nakon što je završio srednju školu Foto: Instagram
Tinejdžer Braxton Moral će samo 11 dana nakon što je završio srednju školu diplomirati i na Harvardu. Naime, njegovi roditelji upisali su ga na Univerzitet Harvard kada je imao samo 11 godina.
"Moji roditelji su primijetili da mi je dosadno u školi te da mi je potrebno nešto što će potaknuti moj intelektualni rast pa su na kraju pronašli Harvard Extension School", rekao je Moral.

Harvard Extension School je uglavnom za "netradicionalne učenike", tu se školuju osobe koje rade ili su višeg intelektualnog ranga od svojih vršnjaka. Većina kurseva može se učiti online, ali učenici Extension škole moraju biti na ukupno 16 časova u kultnom kampusu u Cambridgeu.

"Moral je trenutno kandidat za diplomu Harvard Extension Schoola", potvrdio je glasnogovornik Univerziteta Harvard.

Moral je rekao i kako učenje za srednju školu i Harvard u isto vrijeme nije bilo lako, no imao je podršku nastavnika iz srednje škole koji su mu izuzetno olakšali kada je riječ o gradivu i dopuštajući mu da provede nekoliko sati svaki dan radeći na Harvardovom kursu.

Budući da su Morala uvijek privlačili pravo i politika, nada se da će poslije srednje škole uposati pravni fakultet na Univerzitetu Columbia.

"Ja sam, naravno, uzbuđen što se ovo poglavlje mog života završava i željno iščekujem da započnem sljedeće" rekao je Moral.

Njegova starija sestra 29-godišnja Brittney Jo Seger izjavila je za CNN da je njen brat oduvijek bio talentiran.

"Kad je bio mali, njegov je rječnik bio izvanredan. Ono što smo moja mama i ja primijetile veoma rano jeste njegovo odlično pamćenje. To je jedna od stvari koje ga čine nevjerovatnim. Mogao je pogledati ili pročitati bilo što i uvijek bi sve zapamtio", rekla je Seger.

Ono što je ostavilo gorak okus na Moralovoj dodjeli diploma za srednju školu jeste što njegovi roditelji zbog bolesti nisu mogli prisustvovati ovom svečanom činu.

Naime, njegova majka je samo sedam dana prije imala transplataciju bubrega.

"Mi smo vrlo bliska porodica pa smo se okupili kako bismo mu odali počast. Ovo je za njega velika stvar. Sljedeće sedmice diplomirat će na Harvardu, tada će započeti novo poglavlje života i nadam se da će se fokusirati na svoju veliku ljubav, politiku", rekla je Seger.

Moral je također objavio knjigu "Harvard u srcu" u kojoj je govorio o svom iskustvu kao intelektualno nadarenog dječaka iz malog poljoprivrednog grada u zapadnom Kansasu na jednom od najprestižnijih univerziteta.
Prijavi grešku


Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...