I prije samog okršaja u Zenici
0

Tešanjski navijač 'sahranio' Portugal

Sarajevo-x.com
Portugalsku reprezentaciju danas očekuje paklena utakmica protiv izabranika selektora BiH Miroslava Ćire Blaževića koji je ranije najavio da će naše protivnike u Zenici dočekati grotlo od 13 hiljada ljudi. Cijela nacija se raduje predstojećem okršaju, ali pojedini zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu otišli su korak dalje te 'sahranili Portugal'.

Naime, jedan Tešnjak pokazao je koliko silno priželjkuje poraz gostiju, te je napravio 'spomen ploču' Portugalu, koji je 'preminuo 18. 11. 2009. godine, a pokop je isti dan na Bilinom polju u Zenici'.

Među ožalošćenim se se našli Milorad Dodik, premijer Republike Srpske koji se o ovoj temi davno očitovao kazavši da će uvijek navijati za reprezentaciju susjedne Srbije, a za selekcije Bosne i Hercegovine 'samo ako igra protiv Turske'.

Druga među ožalošćenim je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) čiji je predsjednik Sepp Blatter javno iskazao svoje simpatije prema Portugalu kazavši kako Mundijal ne bi imao smisla bez Cristiana Ronalda, najskupljeg igrača na svijetu, još jednog ožalošćenog na listi.

Poraz ili 'smrt' portugalske reprezentacije koja se našla na našem putu ka Južnoj Africi oplakat će i brojni navijači.