Pakistan
0

Terapeutske cipele izazvale uzbunu na aerodromu

FENA
Faiz Mohammad (Foto: AFP)
Faiz Mohammad (Foto: AFP)
Uposlenici aerodroma u Karachiju, koji su iz sigurnosnih razloga uhapsili pakistanskog državljana nakon što je, prošavši kroz skener, ustanovljeno da u cipelama ima baterije, ustanovili su da 30-godišnji muškarac nosi terapeutske cipele firme "Good Vibrations" te da je njegovo hapšenje lažna uzbuna.

Faiz Mohamad se u nedjelju želio ukrcati na kasni let Thai Airwaysa za Muscat. Tokom rutinske skenerske kontrole, ustanovljeno da u cipelama ima baterije na punjenje. Nakon temeljitog pregleda ustanovljeno je da ne posjeduje eksploziv niti eksplozivne naprave u torbi te da je riječ o terapeutskim cipelama koje masiraju stopala, uklanjajući pritom bolove.

Viši policijski istražitelj Niaz Khoso novinarima je objasnio kako on i njegovi kolege do sada nisu vidjeli slične cipele te da nisu ni znali da postoje na tržištu, zbog čega su ih poslali na provjeru kako bi se potvrdila Mohamadova objašnjenja.

On je nosio terapeutske cipele firme "Good Vibrations", na čijim internetskim stranicama stoji kako su "dizajnirane na način da cijeli dan masažom uklanjaju bolove", s obzirom na to da je bolje spriječiti nego liječiti.