Sagrađen na groblju
0

Tematski park u Engleskoj opsjedaju duhovi

Sarajevo-x.com
Nakon što su zabilježena paranormalna dešavanja u jednom tematskom parku u gradiću Thorpe u Surreyu u Engleskoj, uposlenici su odlučili premjestili jedan tobogan.

Uposlenici su kazali da su u posljednje vrijeme bili svjedoci nekoliko neobičnih događaja, a tvrde da su čak vidjeli i obezglavljenog redovnika tokom izgradnje tobogana.

Također, uposlenici su izvijestili da su se objekti sami pomjerali, te da su imali osjećaj kako ih neko stalno promatra i da se dešavalo da iznenada zapuše hladan vjetar.

Zbog svih neobičnih dešavanja šefovi tematskog parka pozvali su i agenciju za paranormalne pojave kako bi ispitali i utvrdili šta se dešava.

Prvi testovi su pokazali da je park izgrađen na drevnom naselju i groblju, te da su kopanjem vjerovatno poremećeni grobovi.

Naime, tobogan Storm Surge prvobitno je trebao biti izgrađen u području nazvanom Monk's Walk, tačnije uz sami put koji povezuje ruševni manastir Chertsey Abbey i crkvu u gradiću Thorpe.

Tokom kopanja pronađeni su kameni lijesovi i iskopani.

Jim Arnold iz agencije za paranormalne pojave, kazao je da su već prvi testovi dali rezultate. Ispostavilo se da su paranormalne aktivnosti i najjače u dijelu gdje je bila planirana izgradnja tobogana.

"Jedino objašnjenje je da je tokom iskopavanja narušeno staro naselje ili groblje", kazao je Arnold.

Geofizičar Peter Masters, koji također radi ispitivanja, kazao je da se prema preliminarnim informacijama koje imaju, ispod nalazi drevno groblje, prenio je AP.