Zanimljivosti
0

Teksas: 60 godina zatvora zbog vožnje pod utjecajem alkohola

FENA
Pedesettrogodišnji Teksašanin osuđen je na 60 godina zatvora nakon što je deseti put proglašen krivim zbog vožnje pod utjecajem alkohola ili droge od 1979. godine.

Tužitelji su rekli da se Anthony Lynn Falco, iz grada Taylora, odrekao prava na suđenje pred porotom i izjasnio da nije kriv prema optužbi za kazneno djelo vožnje pod utjecajem alkohola, kada je zaustavljen u prometu 22. juna 2007.

U saopćenju koje je u srijedu objavio ured tužitelja okruga Williamson kaže se da je Falko na testiranju krvi imao 0,17 promila alkohola, više nego dvostruko od dopuštene razine u Teksasu, koja iznosi 0,8 promila.

Tužitelj John Bradley je izjavio da je Falco imao devet ranijih osuda za vožnju pod utjecajem alkohola, kao i da je izdržao kaznu od pet do 10 godina zatvora. Falco je također osuđivan zbog krađa, obiteljskog nasilja i krivotvorenja, prenijela je Hina.

U SAD-u su kazne pet do 12 puta strože od kazni za počinitelje istih kaznenih djela u evropskim zemljama, ali takva stroga kazna zbog vožnje pod utjecajem alkohola još nije zabilježena.