Planira prestati u 100. godini
0

Ted (90) najstariji dostavljač novina na svijetu

Sarajevo-x.com
Neumorni Ted Ingram proglašen je za najstarijeg dostavljača novina na svijetu, nakon što svoj posao sa ljubavlju radi već 68 godina.

Ted danas ima 90 godina, počeo je raznositi novine 1942. godine za honorar, ali mu se posao toliko svidio da nikada nije prestao raditi.

Tokom karijere koja traje sedam decenija, ovaj penzioner je kroz vrata mještana sela Dorset ostavio više od pola miliona primjeraka novina.

Iako zvuči nevjerovatno, tokom svih tih godina, mještani samo dva puta nisu dobili svoje novine i to zbog velikih sniježnih padavina koje su Teda spriječile da obavlja svakodnevni posao, piše Daily Mail.

Godišnji odmor je koristio sam dva puta, oba tokom šezdesetih godina kada je porodicu odveo na putovanje, a komšijama povjerio dostavu novina.

Guinnessova knjiga rekorda prepoznala je Teda kao dostavljača novina sa najdužim stažom na svijetu i procesu je zvanična provjera i unošenje njegovog imena u knjigu. Prema njegovim riječima on planira raditi do svoje stote godine.

"Volim svoj posao. Iako sada ne zarađujem nikakav novac, radim to zbog seljana, zato što uživam u poslu i jer me održava u formi", rekao je veseli Ted.

Svojim poslom počeo se baviti kako bi zaradio dodatni novac, nakon što rad na farmi nije donosio dovoljno zarade.

"Najviše volim da idem biciklom. Dok smo bili mlađi, svugdje smo išli na biciklima, a posebno u grad da tražimo djevojke", rekao je Ted koji je svoje omiljeno prevozno sredstvo zamijenio Peugeotom 106 nakon operacije zamjene kuka.

Svoju suprugu Betty, Ted je upoznao dok su oboje radili na farmi. Ona je umrla prije 12 godina. Ted ima dvoje djece, četvero unučadi i četvero praunučadi.