Vrsta umjetnosti
5

Tattoo majstor nestvarnim mikro tetovažama oživljava scene iz popularnih filmova

DP
Foto: Istagram/kozo-tattoo
Foto: Istagram/kozo-tattoo
Kod ovog majstora tetovaže ne moraju prekriti veliki dio tijela da bi bile detaljne i lijepe. Ako njega pitate, na mali dio podlaktice može vam stati omiljeni filmski trenutak.

Tattoo majstor Eden Kozokaro iz Izraela postao je poznat po svojim detaljnim mikro tetovažama. Edenove šarene minijature najčešće predstavljaju elemente pop kulture, scene iz popularnih filmova, serija, knjiga i stripova. Svaka tetovaža puna je boja i napravljena je hirurški precizno. Bored Panda pronašao je njegove nestvarne tetovaže na Instagramu i odlučio podijeliti ih sa svojim čitateljima.

Eden je karijeru tattoo majstora započeo kada je jedan od njegovih prijatelja skatera kupio najjeftiniji stroj za tetoviranje na eBay-u.

"Dao mi je da ga isprobam i tako je postao moj prvi klijent. Nakon toga počeo sam nuditi besplatne tetovaže svima koje sam poznavao kako bih usavršio svoj rad", istakao je Eden Kozokaro za časopis Inked.

Izraelac smatra da se u njegovoj državi svi tattoo majstori međusobno poštuju i podržavaju, jer je njihova zajednica prilično mala. Eden i drugi tattoo majstori se trude svojim tetovažama pokazati svijetu da je tetoviranje jedna vrsta umjetnosti.

Kada su ga pitali što ga je navelo okušati se u mikro tetoviranju, Eden je rekao da je želio iskoristiti svoje znanje o klasičnoj umjetnosti i pokušati napraviti mala umjetnička djela na klijentima koji ne žele ukrasiti cijelu ruku ili veći dio tijela. Trudi se da svaki dizajn bude što manji, jer smatra da kada je dizajn u pitanju, manje je zapravo više. Istaknuo je i da mnogi ljudi smatraju da minimalističke tetovaže ne zarastaju pravilno, zato mu je veoma važno na društvenim mrežama objavljivati slike potpuno zaraslih tetovaža.

Eden je sada član prestižne tattoo grupe Bang Bang, koju predvodi slavni McCurdy. On je tetovirao Rihannu, Justina Biebera i Miley Cyrus. Mnogi smatraju da je McCurdy najbolji tattoo majstor na svijetu. Sve Edenove mikro tetovaže možete pogledati na njegovom Instagram profilu Kozo_Tattoo.