U ime javne pristojnosti
0

Talijanski gradić planira zabraniti mini-suknju

Sarajevo-x.com
Primorski grad u Italiji, Castellammare di Stabia, planira zabraniti mini-suknje i drugu otkrivajuću odjeću, a na prijedlog gradonačelnika koji je pozvao na pridržavanje standarda javne pristojnosti.

Gradonačelnik Luigi Bobbio je rekao kako će novi propisi pomoći "vraćanju urbane pristojnosti i boljem građanskom suživotu". Oni koji se ne budu pridržavali propisa plaćat će između 25 i 500 eura.

Nova politika znači kruti dress code koji bi eliminisao sve što je "nepristojno", od mini-suknje do kratkih šortseva, u kojima ljudi nerijetko hodaju ovim gradom. Predviđene su također i zabrane sunčanja, igranja nogometa na javnim mjestima, kao i psovki, a ove prijedloge još trebaju usvojiti gradski vijećnici u ponedjeljak.

"Mislim da je to ispravna odluka", rekao je lokalni sveštenik, Don Paulo Cecere, dodavši kako je to također način borbe protiv sve prisutnijeg seksualnog uznemiravanja.

Castellammare di Stabia je samo jedan od talijanskih gradova koji su iskoristili dodatne ovlasti koje im je omogućio premijer Silvio Berlusconi, kako bi se pospješila borba protiv kriminala i protiv lošeg društvenog ponašanja.

U drugim mjestima su zabranili ljubljenje u automobilu, hranjenje mačaka lutalica, drvene klompe i korištenje kosilice vikendom, javio je BBC.