Zanimljivosti
13

Takmičenje u twerkingu: Britanke "drmuckaju" zadnjicom za nagradu od 1.000 funti

Klix.ba
Trinaest žena zagrijalo je publiku svojim seksipilnom plesom u okviru Državnog takmičenja u Twerkingu u Velikoj Britaniji. Riječ je o plesu u kojem dominiraju seksipilni pokreti, a fokus je stavljen na pozadinu ženskog tijela.

Takmičenje se održalo u Londonu, a nagrada iznosi 1.000 funti. Pobjednica ili pobjednice, nagrađene su i plesom sa muzičkom zvijezdom Nicki Minaj. U prvoj fazi takmičenja, učesnice plešu tzv. Freestyle gdje u 45 sekundi pokazuju svoje trikove.

"Mogu plesati i raditi šta god žele. Mogu imati koreografiju ili samo izvesti određene pokrete. Potom ide dio 'jiggle and pop round' gdje dame tresu svoje pozadine uz ritam bez micanja nogama. To je tehnički veoma zahtjevno ali ima djevojka koje to uspješno urade", rekao je organizator Harry Anthony.

Potom slijedi runda u kojoj učesnice stoje na rukama i tresu zadnjicu, a četvrta se zove Dominacija i tu se takmiče s protivnicama.

Dvadesetjednogodišnja Jemini imala je najbolji performans i otišla je s novčanom nagradom, a bit će i plesna pratnja Nicki Minaj na njenom koncertu.

"Nisam očekivala pobjedu. Uzbuđena sam zbog budućeg nastupa s Nicki Minaj. Kada sam imala 12 godina počela sam se baviti hip-hopom i R&B, a twerkingom u 15. godini. Nisam vježbala previše. Samo se prepustim muzici i to je to", rekla je Jemini.