"Pala" na posljednjem
22

Takmičarku u hrvatskom kvizu namučilo pitanje o Gibonniju: Biste li znali odgovor?

N. O.
Screenshot/Nova TV
Screenshot/Nova TV
Takmičarka u novom hrvatskom kvizu Joker Zrinka Jurec "pala" je na posljednjem pitanju, a prije toga posebno ju je namučilo pitanje o Gibonniju.

31-godišnja stomatologinja je prilično samouvjereno odgovarala na pitanja sve do onog posljednjeg. Međutim, prije toga iskoristila je joker i na pitanju o Gibonniju.

"U kojem je muzičkom sastavu Zlatan Stipišić Gibonni započeo svoju karijeru?", glasilo je pitanje.

Među ponuđenim odgovorima bili su: a) Peti element, b) Šesti autobus, c) Sedmi patuljak ili d) Osmi putnik. Takmičarka je iskoristila joker koji je eliminirao odgovor a te je na kraju odabrala odgovor d i tako prešla na sljedeće pitanje.

Na još jednom pitanju iskoristila je dva džokera, a ono je bilo vezano za papu.

"Prvi papa bio je Sveti Petar. Kako se zvao drugi papa koji ga je naslijedio na funkciji?", glasilo je pitanje, a među odgovorima su bili a) Pavao, b) Pio, c) Lav ili d) Lino. Tačan odgovor bio je pod d).

Naposlijetku, posljednje pitanje na kojem je "pala" glasilo je "Po čemu će stanovnici Londonderry Townshipa pamtiti datum 28. marta 1979. godine", a tačan odgovor je glasio - nesreći u nuklearnoj elektrani dok je ona odabrala opciju "po velikoj poplavi".