{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tajvan: Na posao u donjem rublju za proslavu rekordne prodaje

S
23.11.2007. u 15:35
0
0
Tajvan: Na posao u donjem rublju za proslavu rekordne prodaje
0
Tajvan: Na posao u donjem rublju za proslavu rekordne prodaje
Foto: Ananova.com
Tajvanska kompanija donjeg rublja predložila je svojim uposlenicama da 21. novembra dođu na posao samo u donjem rublju - kako bi proslavili rekordnu prodaju. Kolege iz firme su jedva čekale ovaj dan, a prema njihovim dojmovima - nisu znali gdje prvo pogledati.
Kompanija donjeg rublja iz Tajvana "The Audrey Underwear" proglasila je 21. novembar Danom donjeg rublja jer su htjeli proslaviti rekordnu prodaju. Ipak, skidanje u donje rublje predložili su samo ženama, što je prema nekima, vrlo diskriminirajuće.

No kolege su svejedno s nestrpljenjem iščekivale ovaj dan, a neke od kolegica su bile cijeli mjesec na dijeti.

"Čekamo ovaj dan gotovo cijeli mjesec! Danas smo toliko uzbuđeni i ne znamo gdje prvo pogledati", rekao je prodavač Cai Mingda za Straits News.

U firmi je uposleno 500 žena, a njih 90% je došlo na posao u donjem rublju.

"Bila sam na strogoj dijeti kako bi se pripremila za ovaj dan. Kada sam probavala donje rublje kući, muž mi je rekao da bi se tako trebala oblačiti svaki dan", izjavila je Zhang Yufeng, uposlenica.

Ipak, bilo je i pritužbi na ovakav potez kompanije jer su se neke žene osjećale primorane da to urade koliko zbog konkurencije, toliko da ne bi "pokvarile" slavlje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: