Nezadovoljni pljeskavicama
0

VIDEO / Tajna organizacija "kidnapovala" maskotu McDonald'sa

Sarajevo-x.com
Tajna organizacija, koja sebe naziva Oslobodilačkom vojskom hrane tvrdi da su njeni članovi kidnapovali klauna Ronalda McDonalda, koji je zaštitni znak restorana brze hrane McDonald'sa.

Kidnaperi prijete da će "pogubiti" klauna Ronalda, ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi. Cijela scena je jako slična onim koje se mogu vidjeti na snimcima članova terorističke organizacije Al-Qaeda - petorica ljudi u fantomkama stoje iza klauna Ronalda, na čijoj glavi se nalazi kapuljača. Glasnogovornik grupe iz Finske zahtijeva da kompanija McDonald's odgovori na etička pitanja, a ukoliko to ne učini, klaun će biti pogubljen.

"Prije dva dana smo kidnapovali Ronalda McDonalda iz restorana McDonald's. Volimo hamburgere i pomfrit, ali više ne možemo gledati kako uništavate našu hranu i sramotite se zbog pohlepe i ravnodušnosti. Zbog toga je vaše meso postalo nejestivo. Ukoliko ne udovoljite našim zahtjevima, ubit ćemo Rolanda u petak, 11. februara 2011. godine u 18.30 sati", rekao je glasnogovornik organizacije, prenosi AFP.

Nakon toga je postavio osam pitanja na koje su otmičari željeli iskrene odgovore o procesu proizvodnje, sirovinama i aditivima, te su pitali zašto su mali troškovi proizvodnje jedina vrijednost McDonald'sa.

Glasnogovornica kompanije McDonald's je rekla da je pokušaj "otmičara" neozbiljan te porekla njihove tvrdnje o sakrivanju detalja o proizvodnji i kvaliteti hrane.

"McDonald's je uvijek otvoren za konstruktivne razgovore sa svojim klijentima, dioničarima i medijima. Postupak ove grupe je neprikladan i pogrešan način komunikacije", izjavila je.