Italija
0

Svi se nadaju jackpotu od 138 miliona eura

Sarajevo-x.com
Jackpot na lotu u Italiji se popeo na 138 miliona eura, što je dosad najveći ikad zabilježen zgoditak na ovoj igri na sreću u Evropi.

Iznos je od prošle sedmice, kad ponovo nije izvučen pobjednik, porastao za dva miliona eura, javljaju svjetske agencije.

Ovaj rekordno visok iznos napravio je pravu pometnju u Italiji - domaći i turisti su sebi obezbijedili više listića, ne bi li imali veće šanse osvojiti 138 miliona eura.

Inače, dobitnik glavnog zgoditka traži se još od januara, ali bez uspjeha.

"Svi mene pitaju mogu li igrati loto. Čak mi dolaze i neki turisti, uglavnom Nijemci", kaže prodavač novina na kiosku blizu željezničke stanice u Milanu.

Šanse da se odabere šest pravih brojeva, od jedan do 90, su oko 622 miliona naprema jedan. Svejedno, to nije zaustavilo milione igrača da oprobaju sreću, uključujući i mnoge iz Njemačke i Francuske. Tako je njemački list Bild svojim čitateljima čak ponudio besplatnu povratnu kartu za avion do Riminija kako bi mogli kupiti tiket, dok Francuzi prelaze granicu samo da bi stali u red za kupovinu "listića nade".

U jednom odmaralištu na Siciliji 2.000 ljudi je udruženim snagama skupilo 80.000 eura ne bi li multiplicirali dobitak, piše Inquirer.