Zanimljivosti
12

Sve je moguće: Britanka za godinu dana ostvarila sve životne želje

Klix.ba
Britanka Gina Pennington je vjerovatno jedna od rijetkih žena koja je ostvarila sve svoje želje sa famozne liste "Šta uraditi prije 40.".

Nakon razvoda, Kendal je upoznala novu ljubav svog života, no saznanje da neće nikada imati djecu, koje je isprva bilo veoma bolno, potaknulo je da svoju nesreću okrene na nešto pozitivno.

Sama sebi je obećala da će se potruditi da doživi sve što je oduvijek htjela. Sastavila je listu na kojoj se našlo 40 različitih želja, od poziranja bez odjeće do skakanja padobranom.

Među njenim željama našla su se brojna putovanja širom naše zemlje, od Španije, Francuske, Turske...

Gina objašnjava da je svrha njene liste bila da prevaziđe teškoće koje su je zadesile u životu.

"Udala sam se u 19. godini, ali nakon nekoliko godina smo se rastali shvativši da smo bili premladi za brak. Nakon razvoda, jedno vrijeme sam bila sama, a onda sam upoznala Davea koji me je zaprosio na moj 30. rođendan", priča Gina.

Iako je imala sretan i ispunjen život, žudjela je da ima vlastitu djecu. Nakon bezbroj neuspjelih pokušaja, odlučili su se za vantjelesnu oplodnju, no ni to nije uspjelo.

"Tada sam već imala 39 godina i počela sam razmišljati o puno stvari koje sam željela uraditi. Napravila sam listu na kojoj se našlo 40 želja i krenula u njihovu realizaciju", govori Britanka.

Isprva su svi bili skeptični i govorili joj da neće uspjeti, no njena odlučnost je pobijedila.

Uspjela je ostvariti svoje životne želje i sada 40. rođendan dočekuje ispunjena i sretna.

Neke od Gininih želja: voziti tenk, učestvovati u Londonskom maratonu, plesati trbušni ples, voziti se Orient Expressom, kupati se gola u Turskoj, skakati padobranom, penjati se na stijenu, kampovati u divljini, pozirati gola, prositi s prijateljem....