Zanimljivosti
27

Sutra u Sarajevu Vlastopol: Srednje visoki predstavnik sa Kirbom, Milijem, Cvijom, Graditeljem...

Klix.ba
Ekipa satiričnog portala karakter.ba pridružuje se predizbornoj kampanji i najavljuje svoje posjete u tri stolna grada Bosne i Hercegovine, za svaki narod po jedan grad.

U ponedjeljak, 26. septembra, od 12:30 ispred BBI Centra u Sarajevu ćete moći čuti obećanja, za šta služi vitalni nacionalni interes, kako izbjeći zatvor, ali i povećanje penzija te kako koalirati sa svima u ovoj jedinstvenoj satirično-humorističnoj predstavi.

"Vlastopol je jedna ploča sa 28 polja, jedna kocka za šest super moćnih igrača i jedan srednje visoki predstavnik da vlada svima. Vlastopol – igra za mlade i stare, lijeve i desne, zelene i crvene, plave i roze - jednoroge! Ovog septembra u tri velika bh. grada, a do kraja godine u svakom ozbiljnijem domaćinstvu. Igra u kojoj svi učestvuju, ali rijetki je igraju", izjavio je srednje visoki predstavnik čiji zadatak će biti da režira igru i nadgleda poteze ostalih igrača, a ostali igrači su: Kirba, Dr. Agan, Mili Predsjednik, Cvija, Graditelj i svima omiljeni Susjedić.

Ako vam njihova imena nisu poznata, pročitajte ih ponovo, ali ovaj put i malo razmislite.

Srednje visoki predstavnik se brine o tome da svi igrači poštuju striktna i logički koncipirana pravila. Katkad će im progledati kroz prste, drugi put ih pacnuti po prstima, ali naš srednje visoki predstavnik će svako kršenje pravila najoštrije osuditi, ako treba i pismenim putem. Pred njim drhte svi pa čak i on sam, najčešće ujutro dok ne popije prvu lozu.

Demonstracija igre, sile, moći i još nekoliko riječi koje dobro zvuče u predizbornoj kampanji održat će se, osim u Sarajevu još i u Banjoj Luci, 28. septembra, u parku Petar Kočić, i u Mostaru, 30. septembra, na Španskom trgu.

Ovim putem karakter.ba poziva sve zainteresirane da se pojave na pobrojanim mjestima, uživaju u igri i odaberu svoje favorite.