Jeste li među njima?
39

Sutra stiže posljednji supermjesec u ovoj godini, astrolozi navode da će on utjecati na ove znakove

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Sutra, 29. septembra nam stiže posljednji supermjesec u 2023. godini, a astrolozi navode da će on naročito utjecati na pojedine znakove horoskopa.

Supermjesec predstavlja fenomen kada se Mjesec približi planeti Zemlji na razdaljinu manju od 360.000 kilometara. U onim slučajevima kada nam je blizu, on poprima nevjerovatan sjaj i njegov prečnik na nebu je prividno veći. U tom periodu također dolazi i do intenzivnijih plima i oseka.

Pošto je ovaj supermjesec u znaku Ovna, sasvim je logično da će najviše utjecati na ovaj horoskopski znak. U ovom periodu Ovnovi trebaju preispitati sebe te ustanoviti postoji li ravnoteža u njihovim ljubavnim, ali i prijateljskim odnosima. U ovom periodu će shvatiti dozvoljava li im okruženje da sijaju punim sjajem ili je vrijeme da nastave dalje.

Kada je riječ o Rakovima, ovaj supermjesec će najviše utjecati na njihovu karijeru, društveni ugled i priznanja koja zaslužuju. Zapitajte se da li se previše trudite ispuniti očekivanja porodice i prijatelja, a zanemarujete ostvarenje vlastitih snova. Napokon će vam biti jasno kojim putem treba da idete u karijeri i odmaknut ćete se od ustaljenih pravila.

Vage će doživjeti nalet kreativne inspiracije. Osjetit će želju da svoje ideje podijele s drugim ljudima. Međutim, shvatit će i da davanjem prostora drugima jačaju veze na lijep način. Ovo također može biti prilika da se oproste od loših ljudi i postave zdrave granice u trenutnim odnosima.

Supermjesec će Jarčeve nagnati na razmišljanje o porodičnom životu. Osjetit će želju da se povuku dalje od gužve i galame. Razmišljat će o svim poteškoćama koje ih prate od djetinjstva i pokušati ih se osloboditi.