Konačno poznati dobitnici
0

Supružnici iz Škotske dobili na lutriji 161,6 miliona funti

Sarajevo-x.com
Bračni par iz Škotske osvojio je rekordan lutrijski dobitak od 161,6 miliona funti u igri Euromilioner, što će im, kako sam i kažu, osigurati "svijetlu i zlatnu budućnost".

Colin Weir (64) i njegova supruga Chris (55) iz obalskog mjesta Largs, nedaleko od Glasgowa, planiraju da iskoriste novac za putovanja, kupovinu novih kuća i plaćanje časove vožnje za svoju djecu.

   "Oduševili smo se kada smo saznali da smo dobili toliko novca. Nismo mogli da povjerujemo. Nadam se da će nam, kao snažnoj porodici kojoj je uvijek bilo dobro, budućnost biti svijetla i zlatna kao jutros", rekla je Chris Weir na konferenciji za novinare.

   Supružnici nisu pratili direktan prenos lutrijskog izvlačenja, nego su oko ponoći saznali dobitne brojeve uz pomoć teleteksta. Telefonska linija za dobitnike tada je već bila zatvorena, pa su morali da čekaju do jutra da bi potvrdili dobitak.

   "Sjedili smo, bili smo uzbuđeni, veseli, nismo mogli da spavamo cijele noći", rekao je Colin.

   Lutrijska nagrada rasla je iz sedmice u sedmicu, pošto nije bilo dobitnika na izvlačenjima glavnog džek-pota.

   Kolin je bivši kamerman i studijski menadžer škotske televizije, a njegova supruga je penzionisana medicinska sestra psihijatrijske ustanove.
   Njih dvoje namjeravaju da i dalje žive u sadašnjem domu, ali planiraju da kupe kuće za svoju djecu Carly (24) i Jamieja (22), kao i druge nekretnine.

   Colin je izrazio želju da zakupi ložu na stadionu fudbalskog kluba Barcelona i obiđe stijenu Ayers u Australiji.