Superporodica iz SAD-a
0

FOTO / Supružnici Bates imaju 18 djece i žele još!

Sarajevo-x.com
Gil i Kelly Bates su superroditelji. Toliko vole djecu da ih stalno rađaju. Nedavno su proslavili rođenje 18. djeteta i već se pripremaju za naredno!

Par iz Tennesseeja u SAD-u se nada da će jednoga dana imati najveću porodicu na svijetu.

"Imat ćemo mnogo više djece, ako nam Bog dozvoli. Djeca su blagoslov, a nas je Bog blagoslovio pa imamo toliko djece", kazao je ponosni otac Gil za Daily Mail.

Majka Kelly istakla je kako svaka beba unosi novu radost u porodicu. "Najuzbudljivije je kada kući dođe još jedna beba. Zaista volimo djecu i svako dijete donosi novu radost u dom."

Par se vjenčao prije 23 godine i Kelly je od tada bila gotovo svake godine trudna. Njihov najstariji sin Zach ima 21 godinu, a najmlađi je jednomjesečni Judson Wyatt.

Naravno, nije lako živjeti u tako mnogočlanoj porodici. Gil je neprestano zaposlen dograđivanjem kuće u kojoj već postoji pet spavaćih soba, osam kupaonica, dvije kuhinje i velika trpezarija u kojoj se nalazi ogroman stol za kojim cijela porodica može sjediti i ručati.

Svi članovi porodice su veoma bliski. Uvijek pomažu jednim drugima, zajedno pripremaju obroke, šiju odjeću i igaju se. Naime, porodica Bates nema TV u kući jer, kako ističu, ne žele bespotrebno gubiti vrijeme. Umjesto da sjede ispred ekrana braća i sestre vrijeme provode igrajući društvene igre, pjevajući ili svirajući na svojim omiljenim instrumentima.

Gil je po zanimanju stolar, a zanatu podučava i svog najstarijeg sina. Majka Kelly je domaćica i sve svoje vrijeme provodi s mlađom djecom koju podučava kod kuće.

Naravno, nikad joj nije lako spremiti ručak za tako ogromnu porodicu, ali zato su tu njena starija djeca koja uvijek spremno pomažu.

Zamislite da samo za jedan doručak isprže 48 jaja, pojedu četiri paketa slanine, 40 malih ječmenih pogača i dva velika hljeba.

"Trpezarijski stol je tako velik da uopće ne čujem djecu koja sjede na drugom kraju stola", kazao je Gil kroz smijeh.

Majka Kelly je dodala kako u kući imaju četiri mašine za pranje veša i dvije velike mašine za sušenje veša.

"Na sreću, djeca su veoma odgovorna i svako svoje stvari nosi na pranje. Jako mi pomažu, tako da ja skoro da i ne kuham u posljednje vrijeme", kazala je sretna majka.

Inače, kada se udala Kelly nije ni razmišljala o tome da postane majka. Željela je karijeru, međutim ubrzo je promijenila mišljenje.

"Tokom ove dvije decenije uglavnom sam bila trudna", priznala je uz osmijeh Kelly.

Najstariji sin Zach istakao je kako mu se uvijek sviđalo to što ima tako mnogo sestara i braće.

"Uvijek sam imao nekoga s kim sam se mogao igrati. Ja ne znam šta je samoća", ispričao je Zach za Daily Mail.

Iako se, kao i sva braća i sestre, ponekad svađaju, Batesi ističu kako su oni velika i sretna porodica.

"Niko od nas ne bi dao svoju porodicu ni za cijeli svijet. Trenutno curice vode. Ima nas osam dječaka i deset curica, tako da mama mora roditi još dva sina da bismo bili izjednačeni", rekao je 17-godišnji Nathan.