Ceremonija na Tajlandu
0

FOTO / Sudbonosno 'da' u zraku i pod vodom

Sarajevo-x.com
Za one koji žele u brak stupiti na Dan zaljubljenih, Valentinovo, na Tajlanu je omogućeno pravo vjenčanje iz snova. Naime, mladenci sudbonosno 'da' mogu izgovoriti lebdeći u zraku ili roneći u moru.

Nitiphong Jittahong i Rattanaporn Supha bili su jedan od četiri para koji su učestvovali u tradicionalnom godišnjem događaju koji se održava u Prachinburi, provinciji na istoku Tajlanda.

Oni su svoje sudbonosno 'da' izgovorili lebdeći u zraku, a kao i na svakom drugom vjenčanju, nestpljive mlade žene su sa zemlje posmatrale 'ceremoniju', te čekale da mladenka baci bidermajer.

Vjenčanje u zraku predstavlja uspon braka, a kao što svaki brak ima i svoje padove jedan bračni par odlučio je vjenčati se pod vodom.

Parinyatit Kantarak i Piyaratwadee Sawasdee stali su na 'ludi kamen' u dubinama Andamanskog mora. Bračni ugovor 'zapečatili' su poljupcem, no najprije su morali skinuti maske za disanje.

Za takvo vjenčanje se odlučio još jedan par, a iako su ronili, mladenci su se obukli tradicionalnu tajlandsku nošnju.

Valentinovo se smatra najromantičnijim danom u godini, te se brojni parovi odlučuju vjenčati baš na taj datum, 14. februara.