Zanimljivosti
0

Stvarni Popaj je alergičan na špinat

Klix.ba
Njegovi bicepsi donijeli su mu nadimak Popaj, ali je Egipćanin Moustafa Ismail zapravo alergičan na špinat.

Za razliku od slavnog crtanog lika, koji dobija snagu od biljke bogate željezom, Veliki Mo ne može opstati samo na zelenilu. Ismail, koji je prošle godine ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao čovjek s najvećim bicepsima na svijetu kaže da voli jesti sve osim špinata. On je 2007. godine preselio iz rodne Aleksandrije u SAD kako bi imao bolje uslove za trening u teretani.

Ismail je u djetinjstvu bio debeljuškast, ali se kući iz SAD-a vratio potpuno drugačiji. Trenutno sa suprugom Carolinom živi u SAD-u. "Prvi sam Egipćanin koji je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda. U Egiptu su u to ime priredili slavlje za mene i moju porodicu - oni su bili tako ponosni", kazao je Ismail koji je sanjao da ima mišiće poput holivudske zvijezde Arnolda Schwarzeneggera, prenosi Daily Mail. Njegovi mišići donijeli su mu brojna putovanja diljem svijeta te je stekao brojne fanove kojima služi kao inspiracija da vježbaju.

Isto tako, postoje i brojni kritičari koji tvrde da su njegovi mišići lažni, te ga optužuju za uzimanje nedozvoljenih supstanci. No, Veliki Mo, koji može podići teret jednak prosječnoj težini medvjeda, sve to negira. Čak je išao i na ultrazvuk u jednoj TV emisiji kako bi dokazao da u rukama nema nikakve implantate. Iako je privukao veliku pažnju, Ismail i dalje čvrsto stoji na zemlji, a zaposlen je kao pomoćnik upravitelja na benzinskoj pumpi u Milfordu, Massachusetts (SAD). U slobodno vrijeme najčešće je u teretani, gdje provodi veoma težak trenažni režim.

"Ne radi se samo o dizanju tegova, tu je i poseban režim ishrane, kao i posebna tehnika treninga. Ranije sam se stidio skinuti majicu jer sam bio debeljuškast. No, sada sam ponosan na sebe", zaključuje Ismail.

U budućnosti planira dodatno povećati obim bicepsa, kao i još proširiti ramena. Za to će mu, kaže, trebati godine rada, ali i puno samopouzdanja i vjere u sebe.

Vezani članci