Šokantna ponuda
0

Studentica prodavala nevinost na eBayu

Sarajevo-x.com
Jedna američka studentica na internetu je ponudila svoju nevinost onome ko za to ponudi najviše novca. Svoj čin opravdala je siromaštvom i željom da nastavi školovanje koje sebi drugačije ne može priuštiti.

Dvadesetdvogodišnja djevojka iz San Diega u Californiji, pod pseudonimom Natalie Dylan, rekla je da nema nikavih moralnih dilema o ovom činu.

Njena ponuda izazvala je oštru online debatu o seksu i moralnosti.

"Ne mislim da ću stavljanjem nevinosti na aukciju riješiti sve svoje probleme ali ću moći sebi priuštiti skupi koledž. Spremna sam za osude koje će moj čin izazvati ali neću promijeniti mišljenje", izjavila je studentica za Reuters.

Djevojka koja ima diplomu iz ženskih studija, ovim putem želi zaraditi novac za magisterij bračne i porodične terapije i nada se da bi cifra mogla doseći visinu od jednog miliona američkih dolara.

Website eBay odbio je voditi aukciju za ovu ponudu, pa će se aukcija održati u jednom bordelu u Nevadi, u kojem je već zaposlena njena sestra koja u bordelu otplaćuje školske dugove.

"Zar ovo nije klasična prostitucija? Očajan sam kad vidim gdje ide ljudska vrsta", rekao je jedan od blogera u raspravi.

Drugi bloger dodao je da mu cijela ideja oko prodaje gadi najviše zato jer je očito da djevojka ne želi samo uzeti novac za voju nevinost nego da želi od toga napraviti i reality show.

Ali stanovita Natalie ima i pristalice, vlasnik bordela u kojem će se aukcija održati rekao je da je svakako bolje da ovo učini za novac nego "s nekim likom na zadnjem sjedištu Toyote".