Pogledajte video
10

Stručnjaci za divlje životinje na Floridi pronašli ogromnog pitona ispod haube automobila

E. Sk.
Piton je dug tri metra i koristit će se u svrhu edukacije
Piton je dug tri metra i koristit će se u svrhu edukacije
Nesvakidašnja situacija desila se na Floridi kada su stručnjaci za divlje životinje otvorili haubu automobila prije vožnje, a ispod nje pronašli ogromnog pitona.

Stručnjaci za divlje životinje pozvani su u Dania Beach na Floridi kako bi uklonili burmanskog pitona dugog tri metra koji se krio ispod haube, piše u objavi na Facebook stranici Komisije za očuvanje divljih životinja i riba na Floridi (FWC).

Pitona su otkrili radnici automehaničarske radnje kada su otvorili haubu da provjere motor. Na Facebooku je objavljen video na kojem se vidi da je piton bio prilično uznemiren kada su stručnjaci za divlje životinje došli po njega.


Jedan ga je zgrabio za glavu, a drugi ga je pokušao uhvatiti za tijelo, ali mu nije uspjelo, jer se piton nervozno bacao po haubi. Udruženim snagama uspjeli su ga baciti na zemlju, savladati i strpati u vreću.

Glasnogovornica FWC-a rekla je da će piton koristiti u svrhu edukacije.

"S obzirom na to da su na jugu Floride još uvijek visoke temperature, potraga za toplim mjestima nije bila razlog zbog kojeg se piton sakrio ispod haube", rekla je.