Druga strana priče
1

Striptizete otkrile nepoznate činjenice o svom škakljivom poslu

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Posao striptizete izaziva dosta komentara, neki ih podržavaju dok im neki upućuju žestoke osude. Međutim, nekoliko striptizeta se odlučilo oglasiti za BuzzFeed i ispričati činjenice koje vide iz svoje perspektive.

Iako nije teško postati striptizeta, one kažu da je ipak potrebno proći audiciju da bi se bavili tim poslom. Potrebno je upoznati menadžera kluba i plesati pred njim, te ako ste dovoljno dobri dobit ćete posao i zakazati smjene.

Nikada ne smijete ukrasti pjesmu od kolegice iz striptiz kluba, jer je to djelo jednako krađi mušterije i imitiranju.

Većina striptizeta spava od šest ujutro do tri popodne i u većini slučajeva znaju sva mjesta na kojima se može jesti u pet ujutro. One također rade i kada su u "onim danima".

Striptizete nose najugodnije štikle koje su pravljene posebno za njih, te nije potrebno unaprijed znati plesati oko šipke prije nego se prijavite za posao, to je nešto što možete naučiti usput.

Ukoliko ste mušterija, nemojte se truditi sa komplimentima jer su striptizete toliko navikle na njih da su već poprilično imune na takve stvari. Trebate znati da striptizete često koriste jeftine parfeme jer im jedna bočica traje samo sedmicu dana i nije isplativo kupovati skuplji.

Striptizete često doživljavaju prosidbe i ponude za ozbiljnu vezu, te vrlo često moraju mijenjati mušterije jer se neki zaljube i ne znaju postaviti granicu, dok striptizetama to ne predstavlja ništa više od posla.