Inicijativa
0

Stranim prostitutkama dati status kvalificiranih radnika

FENA
Članovi skupine koja lobira za vlasnike bordela zatražili su da strane prostitutke budu svrstane u kategoriju kvalificiranih radnika. Kako tvrde, rastućem je australskom gospodarstvu potrebno više prostitutki, kao i više liječnika i vodoinstalatera.

Glasnogovornica skupine, Scarlet Alliancea Elena Jeffreys, izjavila je za ABC da bi imigracijska politika trebala uključivati nediskriminacijski pristup prema prostitukama kao i drugim stranim radnicima. Dodala je da bi milijuni dolara koje godišnje troši Ured za imigraciju na pretrese bordela i deportaciju "ilegalnih radnica" bili ušteđeni kad bi prostitutke mogle podnijeti zahtjev za vizu.

"Kad bi se ljudska prava proširila na prostitutke u Australiji, postojali bi bolji izgledi za zaustavljanje iskorištavanja prije nego što do njega dođe", istaknula je.

Imigracijski dužnosnici već su odbili taj prijedlog izjavivši da se prostitutke, kao i berači voća, ne mogu kvalificirati za radne vize jer ne postoji takvo obrazovanje kakvim se kvalificira za rad u tom zanimanju.