"Dobra" sperma za lijepe bebe
0

Stranica BeautifulPeople osnovala banku sperme

Sarajevo-x.com
Kontrovezna stranica za online-upoznavanje, BeautifulPeople.com, kojoj mogu pristupiti samo lijepi ljudi, otšla je korak dalje otvaranjem banke sperme i jajašca. Zamisao je da samo lijepe osobe doniraju spermu ili jajašca kako bi pomogle budućim roditeljima da dobiju lijepo dijete.

Zahvaljujući službi za plodnost donatori će moći na jednostavan način donirati spermu i jajašca, dok će ostali preko službe moći doći do "materijala" koji će im osigurati lijepo dijete. Pristup toj banki sperme i jajašca bit će dozvoljen i osobama koje ne izgledaju lijepo.

"Isprva smo oklijevali i nismo željeli dozvoliti pristup osobama koje nisu lijepe. Međutim, shvatili smo da i bi i ti ljudi željeli dobiti lijepo dijete i da ne možemo biti tako sebični", kazao je Robert Hintze, osnivač stranice BeautifulPeople.com.

U izjavi za CBS News, Greg Hodge, direktor stanice, istakao je kako svi roditelji žele da njihovo dijete bude blagoslovljeno lijepim i atraktivnim izgledom.

"Možete zamisliti kakva će potražnja biti za donatorima koji nalikuju Brad Pittu, Georgeu Clooneyu i Angelini Jolie", kazao je Hodge.

Stranica Beautifulpeople.com, koja okuplja 600.000 članova iz 190 zemalja, na globalno razini je pokrenuta u oktobru 2009. godine. Inače, osnovana je nekoliko godina ranije u Danskoj.

Da biste postali član te stranice morate najprije poslati svoju fotografiju i ako se ona dopadne članovim stranice, onda ćete i vi biti primljeni u tu online-zajednicu, odnosno dobiti priznanje da ste lijepi.