Na svijet donio 18.000 beba
0

Stogodišnjak koji i dalje radi kao ljekar

Sarajevo-x.com
Walter Watson
Walter Watson
Ljekar koji je na svijet donio 18.000 beba tokom svoje 63-godišnje karijere i dalje radi iako ima čak 100 godina.

Walter Watson iz Auguste u Georgiji u SAD-u je najstariji ljekar na svijetu. Tokom svoje duge karijere na svijet je iznio nekoliko generacija, od pradjedova do praunuka.

Jedna od njegovih pacijentica je 77-godišnja Sabra Allen. Watson ljekar na svijet je donio čak 17 članova njene porodice.

"Donio je na svijet petero moje djece i 12 unučadi. Nema ljekara kakav je on, definitivno je najbolji", kazala je Sabra Allen, prenosi Daily Telegraph.

Doktor Watson koji i dalje ide svaki dan na posao kazao je kako nema ništa ljepše od porođaja. Iako je svjedočio rađanjima brojnih života i danas smatra kako je porođaj nešto najdivnije.

"Problem je u tome što se više sjećam komlikovanih porođaja nego onih koji su dobro protekli", kazao je Watson koji je 100 godina napunio 25. februara.

"Svako jutro ustajem u 6.45 sati, zatim doručkujem i već u 8.30 sati sam u bolnici. Prestao sam porađati žene kada su mi oči oslabile, ali i dalje pomažem svojim kolegama“, istakao je ljekar kojeg svi pacijenti jednostavno obožavaju, a tome svjedoči i njegova bronzana statua postavljena u krugu bolnice gdje je prikazan kako drži novorođenu bebu.

Doktor ne planira ići u penziju uprkos tome što pati od artritisa, a u posljednje vrijeme i sve slabije vidi i čuje.

"Volim svoj posao i volim biti u kontaktu su ljudima. To mi daje snage da ustanem svakog jutra", kazao je Watson, najstariji ljekar na svijetu.

Inače, najstarija doktorica koja je radila bila je Leil Fenmark, također is Georgije, koja je radila do svoje 102. godine.