Zabava uz Lady Gagu
1

Stjuardese plešući davale instrukcije putnicima

Sarajevo-x.com
Stjuardese aviokompanije Cebu Pacific Airlines pronašle su izvrstan način da opuste putnike. Naime, plešući uz pjesme Lady Gage i Katy Perry demonstrirale su sigurnosne posupke, odnosno objasnile putnicima kako da koriste sigurnosne pojaseve, prsluke i kuda da se kreću u slučaju vanredne situacije.

Ples zgodnih stjuardesa snimio je jedan od putnika u avionu i snimak je odmah postao hit na internetu.

"Kompanija Cebu Pacific je poznata kao zabavna aviokompanija i ovim želimo prenijeti poruku da demonstracija sigurnosnih postupaka i ne mora biti tako dosadna. Ovo je bio ekesperiment za koji se nadamo da će se ponoviti i da će naše kabinsko osoblje pokazati svoje talente", kazala je Candice Iyog, potpredsjednica odjela za marketing aviokompanije Cebu Pacific Airlines.

Iz kompanije su naveli da su prije polijetanja stjuardese demonstrirale sigurnosne postupke, onako kako to i treba biti učinjeno, a zaplesale su tokom putovanja i još jednom putnicima dale instrukcije kako da se koriste sigurnosnim pojasevima i prslucima.

Kompanija Cebu Pacific Airlines je druga najveća aviokompanija na Filipinima, poznata po niskim cijenama, poklonima za putnike i igrama na sreću, koje održavaju tokom leta.