Chicago
0

Starica godinama živjela uz tri leša

Sarajevo-x.com
Foto:ilustracija
Foto:ilustracija
Starica koja je godinama živjela u kući s tri leša smještena je u medicinsku ustanovu gdje će do daljnjeg ostati na promatranju, javili su američki mediji.

U predgrađu američkog velegrada Chicaga, 90-godišnja žena je od ranih 80-ih godina živjela s lešom svoje sestre, a kad su kasnije umrli i njen drugi brat i sestra, ona je nastavila "normalno živjeti" u istoj kući.

Povučena porodica Bernstorff živjela je u velikoj kući u čikaškom predgrađu i nisu nikad pretjerano komunicirali sa komšijama, ali stvari su ipak postale sumnjive kad je i treći član porodice misteriozno nestao.

Ostaci tijela koja su pronađena u kući identificirani su kao Anita Bernstorf, Frank Bernstorff i Elaine Bernstorff, a policija je utvrdila da su svi umrli prirodnom smrću.

Utvrđeno je da je Elaine Bernstorff umrla ranih 80-ih, Frank 2003. godine, a Anita ove godine.

Njihova preživjela sestra na upite gdje je ostatak porodice odgovarala je da je brat napustio zemlju, a da su njene sestre agorafobične tj. da se boje otvorenog prostora i da nikad ne napuštaju kuću.

Dostavljači hrane i komšije koji su starici plaćali račune nisu nikad ulazili u kuću, ali su izjavili da je starica bila prisebna i da nisu primjećivali znakove psihičke bolesti na njoj.