Velika Britanija
0

Starac odbija prodati kuću za 10 miliona funti

FENA
Britanski penzioner koji je prije 36 godina kupio kuću za 60.000 funti ne želi je prodati, iako je dobio ponudu veću od 10 milouna funti. Kuća se nalazi u prekrasnom zaljevu Velike Britanije koji je privukao mnoge bogataše. Ipak, veteran II. Svjetskog rata odbija prodati svoju kuću - čak i za 10 miliona funti.

Veteran II. svjetskog rata, 86-godišnji Jack Holsgrove, kuću s pet soba, smještenu na plaži na poluotoku Sandbanks u Dorsetu, kupio je davne 1972. nakon što je okončao vojnu karijeru.

Poluotok Sandbanks u tih 36 godina postao je poznat kao britanski Monte Carlo. Smješten u prekrasnom zaljevu s velikom pješčanom plažom, privukao je desetke bogataša koji danas tamo žive. Cijene zemljišta su skočile u nebo te se poluotok trenutno nalazi na četvrtom mjestu najskupljih lokacija na svijetu, iza Hong Konga, Tokija i londonskog kvarta Belgravia.

"Svakodnevno mi dolaze agenti koji mi nude milone i milione funti, ali ja nisam zainteresiran. Recite vi meni, pa što da ja radim s 10 miliona funti? Mogu mi ponuditi i 50 miliona, ali ja ne želim prodati kuću. Moje unuke vole ovdje dolaziti za vrijeme praznika, pa one bi me ubile da prodam kuću", kaže Holsgrove, čija je žena Pauline umrla prije 10 godina, a u posjete mu redovito dolaze sin Stephen (48), programer, te tri unuke, Rachel (19) Rebekha (17) i Alice (14).

Inače, Halsgroveov prvi susjed nedavno je prodao kuću za čak 12 milioa funti, što je novi rekord na Sandbanksu.