Incident iz 2009.
92

Stanković se prisjetio emisije s Kusturicom: Zbog pitanja o Sarajevu dobro da i batine nismo dobili

D. J.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Poznati hrvatski voditelj Aleksandar Stanković otkrio je da bi ponovo volio ugostiti režisera Emira Kusturicu, iako mu je prethodni intervju prekinuo i izbacio ga iz kuće.

"On je prekinuo intervju u afektu, nije to bilo smišljeno, niti sam ja smišljeno provocirao. Nije dobro podnio pitanje o tome da je, dok je Sarajevo gorjelo, on bio s nekim suspektnim tipovima od kojih je dobivao novac. Ja sam bio u njegovoj kući, pa je on to doživio kao loše ponašanje. Izbacio nas je, dobro da batina nismo dobili. Rekao je ‘jednog dana će te netko prebiti ako ovako nastaviš‘", prepričao je Stanković incident gostujući u u novoj epizodi podcasta Jutarnjeg lista "Na aparatima".

Podsjećamo, spomenuti incident dogodio se 2009. godine kada je Stanković s ekipom HRT-a otišao u Mokru Goru kako bi napravio intervju sa rediteljem Kusturicom.

No, već nakon 20-ak minuta snimljenog razgovora, Kusturica je prekinuo snimanje jer ga je Stanković iznervirao pitanjima vezanim za Slobodana Miloševića poput onoga "zašto je pio viski sa Miloševićem dok se nekoliko kilometara istočnije događao genocid".

Kusturica je kasnije za medije rekao da je hrvatski novinar Aleksandar Stanković primljen na Mokru Goru "po Dušanovom zakoniku", gdje je gost važniji od domaćina.

"Od bogate trpeze, izabravši pasulj i kobasice, Stanković je odmah pokazao da nije došao sa dobrom namjerom. Kad je ušao u dnevnu sobu, unio je dosta blata. A kada je počeo razgovor, iz njegovih očiju se vidjelo da ima zlu namjeru", rekao je tada Kusturica.