Zaljubljenik u 'Star Trek'
0

Stan pretvorio u repliku svemirskog broda

Sarajevo-x.com
'Zaluđen' serijom 'Star Trek' Britanac Tony Alleyne odlučio je svoj stan pretvoriti u repliku svemirskog broda iz te serije.

Pedesetšestogodišnjak je u svom stanu, koji se nalazi u Hinckleyu, najprije uradio repliku svemirskog broda iz serije 'Star Trek' iz 70-tih godina, no kasnije se odlučio na malo više futuristički izgled stana.

Prozori njegovog stana su načinjeni od pleksiglasa u kombinaciji s drvom, kako bi prostorija bila dodatno zamračena. Svuda po stanu se nalaze monitori i brojna druga oprema koja omogućava ovom Britancu da se osjeća upravo kao da je u svemirskom brodu 'Enterprise'.

Kompjuterski sistem se aktivira jedino na njegov glas, a kada se sistem pokrene u stanu se popale sva fluorescentna svjetla, a čak i zvono na vratima je programirano tako da kada gost pozvoni začuje se glas glumca Patricka Stewarta, koji mu poželi dobrodošlicu.

Kada se odlučio za ovakvu izgradnju stana, njegovi prijatelji su mislili da je skrenuo s uma, ali njegova ljubav prema naučnoj fantastici nadjačala je podsmjehe prijatelja i on je uspio u svom naumu.

"Imao sam viziju i želio sam je ostvariti. Nakon što mi je propao brak uređivanje stana mi je bila svojevrsna terapija. Bilo mi je potrebno čak osam godina da stan u potpunosti opremim i sada uživam", ispričao je Alleyene za Daily Mail.

Zaljubljenik u 'Star Trek' svoj 'svemirski brod' rado pokazuje drugim ljubiteljima naučne fantastike, a kako kaže ima mnogo zainteresovanih.

Ono što trenutno najviše brine ovog Britanca jeste činjenica da je stan još uvijek u vlasništvu njegove bivše žene, te se lako može desiti da bude izbačen iz svog 'Enterprisea'.

"Posljednjih nekoliko godina svog života sam proveo stvarajući ovu repliku, neki me zbog toga smatraju i pomalo jadnim, ali se ne obazirem na to. Zaista volim 'Star Trek' i to je moj jedini porok u životu", kazao je Britanac.

Vezani članci