Zanimljivosti
14

Šta se desi u Vegasu, ne ostaje uvijek u Vegasu: Muškarac se oženio svojim telefonom

Klix.ba
Muškarac po imenu Aaron Chervenak napravio je nesvakidašnji čin odlučivši se oženiti ni manje ni više nego svojim telefonom.

Ono što se desi u Las Vegasu, ne ostaje uvijek u Vegasu: prošlog se mjeseca jedan muškarac u Sin Cityju odlučio vjenčati za svoj pametni telefon kako bi pokazao u kolikoj je mjeri društvo opsjednuto potrebom da stalno bude "online" i u bliskom dodiru s tehnologijom.

"Ako ćemo iskreno, s našim telefonima se povezujemo na toliko mnogo emocionalnih nivoa. Koristimo ga za utjehu, kako bismo se smirili, uspavali, umirili naš um, a za mene je upravo to osnova onoga što veza jeste. Gledajući na taj način, veza s telefonom je bila moja najduža veza, stoga sam se odlučio oženiti upravo svojim telefonom", kaže Aaron Chervenak.

On je vjenčanje dogovorio za 20. maj, iako država Nevada zapravo ne priznaje ovu bračnu zajednicu iz razloga što ona još uvijek nije legalna.

Ipak, bez obzira na to, Chervenak se nada da će video njegove neobične ceremonije poslužiti kao simbolični akt ljubavi i opsesije društva prema telefonima i tehnologiji.