Drugi put će biti pažljiviji
0

VIDEO / Šta se desi kada vlasnik uđe u lift i zaboravi psa

Sarajevo-x.com
Sigurnosne kamere u liftu su snimile pravu dramu nakon što je jedan čovjek ušao u lift i odabrao sprat, a pritom je njegov pas, kojeg je držao na povocu, ostao van lifta. Vrata su se zatvorila i nastala je panika.

Kada je shvatio da njegov pas nije ušao s njim u lift, čovjek je počeo paničiti. Znao je da bi rezultat njegove nepažnje mogao skupo koštati psa. Pas nije ušao u lift, jer je njegovu pažnju privukla žena u hodniku zgrade u Chicagu.

Kada su se vrata lifta zatvorila, vlasnik psa je shvatio da još uvijek drži povodac, ali da je njegov pas ostao van lifta. U panici je pokušavao zaustaviti lift, ali mu to nije uspjelo. Kamera u hodniku zgrade je potom pokazala šta se dogodilo s psom. Kada je lift krenuo prema gore i povukao psa, on se bezuspješno pokušao oduprijeti. Doslovno je podignut u zrak, pri čemu je pukao njegov povodac te je završio na tlu. Srećom pas je prošao bez povreda.

"Očekivao sam najgori mogući scenario. Plašio sam se izaći iz lifta i pogledati šta se dogodilo. Volio bih da sam pustio povodac, ali se sve odigralo veoma brzo pa nisam mogao osloboditi svoju ruku", izjavio je vlasnik psa, čije ime nije otkriveno.