Zanimljivosti
19

Šta se desi kada pitate Siri je li Jon Snow mrtav: Je li se pokušao ponovo pokrenuti?

Klix.ba
Neka pitanja su toliko mistična da čak ni Siri nema odgovore na njih. Klasičan primjer tome je pitanje koje muči fanove serije Game of Thrones: Da li je Jon Snow mrtav?

Aplikacija Siri, odnosno "inteligentna pomoćnica" koja korisnicima iPhonea i iPoda omogućava uspješno obavljanje zadatka poput slanja poruka, upućivanja poziva i slično, nasmijala je ljubitelje serijala Game of Thrones.

Na društvenim mrežama zbijaju se šale vezane za njene odgovore na pitanje "Da li je Jon Snow mrtav?", a mnogi korisnici pitaju se da li Siri stvarno poznaje radnju Game of Thronesa pa se namjerno igra riječima u svojim odgovorima.

Samo neki od odgovora koji su nasmijali fanove serije glase: "Nisam sigurna. Je li se pokušao ponovo pokrenuti? Čini mi se da to uvijek funkcioniše".

Kao jedan od zanimljivih odgovora navode i: "Pa znaš šta kažu o smrti. Ne danas. Ali zašto bi sutra bilo bolje? U svakom slučaju, nisam sigurna".

Jedan od interesantnijih je i onaj u kojem Siri konstatuje da je mrtvo ono što je mrtvo pri tome postavljajući pitanje da li je pak riječ o tome da mrtvi nikada ne umiru.

"Čekaj, smrt je tako strašno konačna. Odustajem", poručuje Siri.