Zanimljivosti
0

Spremačica u zatvoru zbog urina u čaši

Sarajevo-x.com
Spremačica iz Indonezije provela je u zatvoru šest dana jer je svom šefu u čašu vode nasula urin. Priznala je da je urin bio u čaši koju je dala svom nadređenom, ali ne i da je to učinila namjerno.

Dvadesetdevetogodišnja spremačica se izjasnila krivom za "stavljanje otrova ili drugih supstanci opasnih ili škodljivih po život" ali je ostala pri tvrdnji da je urin u čašu dospio slučajno i greškom, prenosi Reuters.

Naime, ona urin koristi kao sredstvo za liječenje kožnih problema, a da se u čaši njenog šefa našlo greškom.

Njen je šef osjetio miris urina u čaši i zatražio od nje da popije sadržinu iz čaše. Ona je to bez pogovora učinila. No šef je malu količinu sadržine ostavio kako bi je odnio na testiranje u laboratorij gdje su rezultati pokazali da u vodi zaista ima urina.

Odbrana djevojke je se branila tvrdnjama da domaćin nije popio sadržinu i da supstanca nije bila otrovna. Sud je to prihvatio, ali je djevojka ipak morala odležati kaznu kao primjer drugima.

Spremačice iz Indonezije, Filipina i Sri Lanke su često na sudovima jer služe u kućama bogataša i uglavnom su u ulozi žrtve seksualnog nasilja.