Zanimljivosti
0

Špijunska kamera: Jevrejka sama sebi ispisivala svastike

Sarajevo-x.com
Univerzitet George Washington je do nedavno u medijima bio spominjan kao mjesto "rasističkog" vandalizma jer je neko na vrata jevrejske studentice ispisivao svastike. No, nakon policijske istrage te postavljanja špijunske kamere, ispostavilo se da ih je studentica sama sebi ispisivala.

Studentica Univerziteta George Washington, priznala je policiji da je sama sebi ispisivala svastike na vrata sobe, izvijestio je NBC4 u srijedu.

Ovaj je univerzitet u nekoliko navrata ranije prozivan u javnosti zbog "rasističkog" vandalizma što je bilo otežano činjenicom da je na njemu oko 30% studenata - Jevreja.

Ipak, kada policija ni nakon opsežne istrage nije uspjela odrediti krivca, odlučili su postaviti skrivenu kameru pored vrata studentice. Ono što su otkrili bilo je šokantno i bizarno - djevojka je sama sebi ispisivala svastike!

Prema riječima policijskih dužnosnika djevojka je izjavila kako joj "nije bila namjera da se pojavi u medijima niti da prouzrokuje ovakvo 'ludilo', već je samo htjela priznanje fakulteta da je neko nacrtao svastiku na vrata jedne Jevrejke".

Studentica će morati snositi disciplinkse mjere fakulteta kao i moguću sudsku tužbu.