Snimao i u Sarajevu
0

Spektakularni skokovi Kerryja Skarbakke

Sarajevo-x.com
Amerikanac Kerry Skarbakka je čovjek koji je spreman na svaku vratolomiju. Naime, već dugi niz godina on putuje svijetom izvodeći spektakularne padove sa zgrada, mostova, bacajući se niz stepenice ili pak izvodeći pravu vratolomiju u kadi. A, ovaj veliki umjetnik je nekoliko fotografija načinio i u Sarajevu skačući sa srušenog nebodera 'Oslobođenja'.

Na velikom broju njegovih fotografija radi se o optičkoj varci, jer je vezan sigurnosnim konopcima, mada kako tvrdi sada se 'ispraksao', pa ponekad izvodi vratolomije bez ikakvih sigurnosnih pomagala.

"Koristim se svim metodama kako bih uspio u onome što sam naumio. Na mnogim fotografijama se koristim alpinističkom opremom, no ponekad mi ona nije potrebna jer već imam dovoljno iskustva i znam kako trebam pasti, a da se ne polomim", kazao je Skarbakka.

"Fotografije su načinjene u brojnim zemljama svijeta. Bio sam u Sarajevu, zatim sam posjetio i Hrvatsku, te obišao skoro cijelu Ameriku. No, neke fotografije su snimljene u mom studiju, kao naprimjer ona fotografija gdje sam pod tušem. Za nju sam se baš morao 'namučiti'", istakao je Skarbakka.