Javnost u šoku
0

Španski transseksualac nosi blizance

Sarajevo-x.com
Ruben Noe Coronado Jimenez, 25-godišnji transseksualac koji nosi blizance izazvao je mnoge kontroverze u domovini nakon odluke da zatrudni putem umjetne oplodnje.

Posljednjih dana španski mediji pišu o neobičnoj trudnoći 25-godišnjeg Jimeneza koji se, iako je odavno transseksualac, odlučio na porođaj.

Ruben Noe Coronado Jimenez, nekad se zvao Estefanía Coronado Jiménez, no oduvijek se osjećao kao muškarac u tijelu žene. Prije nekoliko godina Jimenez je započeo pripreme za promjenu spola, uzimajući hormone, te hirurški odstranivši grudi.

Na prvi pogled, Jimenez izgleda potpuno kao muškarac, no operacija promjene spola nije završena, te on još uvijek ima ženske reproduktivne organe.

Nakon što njegova 43-godišnja djevojka nije mogla zanijeti umjetnom oplodnjom, Jimenez je došao na ideju da on rodi dijete prije konačne promjene spola, prenosi španski list El Pais.

Više od 150 bolnica je odbilo izvršiti zahvat umjetne oplodnje na 25-godišnjaku, no doktori jedne klinike u Barceloni su pristali na inseminaciju.

Sad Jimenez nosi blizance, no kontroverze oko ove trudnoće i dalje su glavna tema španske javnosti.

'Ova operacija je tehnički izvediva, ali etički bi se o njoj moglo uvijek raspravljati. Operacija promjene spola podrazumijeva odstranjenje jajnika, tako da se ove stvari ne bi morale dešavati. U ovom slučaju proces još nije završen, ali postoje ogromne kontradikcije, a ni meni se lično ovakve stvari ne sviđaju', izjavio je jedan od ginekologa zaposlenih u bolnici u Barceloni.

Ruben Jimenez nije još promijenio dokumente tako da se na svim identifikacijskim dokumentima još zove Estefania Coronad Jimenez. Zakonski je još uvijek žena koja ima pravo na potomstvo, dodaje list.

'Želim imati dijete i imam pravo na to. Ova djeca će nakon rođenja imati normalnu porodicu, i oca i majku. Prema tome, ne vidim nikakav problem', izjavio je Jimenez.