{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Snimili smo duha iz Engleskog građanskog rata"

S
14.7.2008. u 10:40
0
0
"Snimili smo duha iz Engleskog građanskog rata"
0
"Snimili smo duha iz Engleskog građanskog rata"
Figura koja liči na duha navodno je duša mrtvog vojnika iz jedne od ključnih bitaka koje su se odvijale u Engleskom građanskom ratu, a uslikala je grupa ljubitelja paranormalnih aktivnosti.
Britanski Telegraph prenosi da su članovi Northampton Paranormal Group bili u posjeti lokaciji na kojoj se odvijala bitka kod Nasebyja, tačnije između sela Clipston i Naseby u okrugu Northamptonshire.

Povod posjete bila je 363. godišnjica ove važne bitke. Posjetioci su izjavili kako su čuli neku buku kao i zvuke topovske paljbe.

Kad su kasnije pogledali fotografije koje su tom prilikom napravili, otkrili su misterioznu figuru kako izlazi iz tame noseći nešto u rukama.

Vođa grupe, Emma Whiteman je izjavila: "Slika je napravljena oko sat vremena nakon što smo čuli buku ali tad ništa nismo vidjeli. Kad smo je pogledali, zanijemili smo."

"Pojedini misle da vojnik na slici sjedi na konju, a neki smatraju da hoda," kaže Whiteman.

Bitka kod Nasebyja desila se 1645. godine i bila je to ključna pobjeda snaga odanih parlamentu nad rojalistima u Engleskom građanskom ratu.

U bici je učestvovalo više od 21.000 trupa a kraljevska vojska pod vlašću princa Ruperta pobjeđena je od strane vojske odane Sir Thomasu Fairfaxu.

Adrian Perkin, pisac i "detektiv za duhove" smatra da je na ovoj fotografiji vojnik sa puškom ili bajonetom dok prolazi kroz kapiju.

"Ako ovo jeste duh, onda je to veoma dobar primjerak. Najbolji koji sam vidio u zadnjih mnogo godina," kaže Perkin.

Ipak, ima i onih skeptičnih, kao što je Anne Haddon koja radi na projektu "The Naseby Battlefield" i koja kaže: "Otkako se bavim ovom oblasti nisam čula ni za šta slično, zato moram priznati da sam malo skeptična."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: