Zanimljivi odgovori
66

Snimak stare ankete u Sarajevu je hit na TikToku: Koju zemlju građani BiH ne vole?

N. O.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Na TikTok profilu Balkan4You podijeljen je snimak ranije ankete gdje su prolaznike u Sarajevu upitali postoji li neka zemlja koju posebno ne vole i zašto.

Ovakvi videozapisi prilično su popularni na spomenutoj platformi, a ranije su podijeljeni i snimci s istim pitanjem koje su postavljali prolaznicima u Srbiji, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, kao i Albaniji.

Zanimljivi odgovori uslijedili su od anketiranih u Sarajevu, a prva na snimku kazala je da ne voli Irsku bez nekog posebnog razloga.

"Možda ova nova. Izrael, ali to nije država", kazao je još jedan anketirani.

@balkan4you.official #fyp #balkan #balkan4you #balkanmemes #memes #turkey #greece #kosovo #albania #bosnia #romania #serbia #bulgaria #macedonia #montenegro #croatia #balkantiktok ♬ original sound - BALKAN4YOU

Nekoliko njih navelo je Sjedinjene Američke Države, ponovo Izrael, a nekoliko ih je istaknulo da ne postoji zemlja koju ne vole.

Kad se radi o istoj anketi koja je sprovedena u susjednim zemljama - u Hrvatskoj većina je nabrojala Srbiju za primjer zemlje koju ne voli, dok je u Srbiji njih nekoliko za primjer navelo Albaniju, ali i SAD.