Zanimljivosti
0

Snimak "iskolačenih očiju" muškarca pretvorio u medijsku zvijezdu

Klix.ba
Britanac John Doyle na YouTubeu je prikazao snimak svoje neobične sposobnosti "izbacivanja očiju", što ga je preko noći pretvorilo u svjetsku senzaciju, a dobio je ponude i za nastupe.

Johnovi snimci sada svakodnevno bilježe hiljade posjeta, a pojavio se u američkom TV programu te je gostovao i u Japanu.

Ovaj 30-godišnjak je svoj neobični talent otkrio zabavljajući goste puba u blizini svog doma, a sada želi i zvanično priznanje za svoje vještine. Smatra da je oborio svjetski rekord, ali do sada nije bio u stanju to dokumentovati.

"Guinessova knjiga rekorda ima stroge kriterije i teško je ispuniti njihove standarde. Mislim da sam u Japanu oborio svjetski rekord u 'izbacivanju očiju', koji trenutno iznosi 12 milimetara, ali je zbog jezičke barijere to bilo teško precizno zabilježiti", rekao je John.

John radi u internet marketingu, a kaže da je vještinu otkrio prije dvije godine, nakon čega je postavio i snimak na YouTubeu. Ubrzo su uslijedili e-mailovi brojnih fanova te je gostovao na televiziji, a kontaktirala ga je i čuvena Ripleyjeva rubrika "Vjerovali ili ne".

John se nada da će svoje vještine uspjeti dobro iskoristiti.