Veliki broj pregleda
404

Snimak fitness trenerice Lejle Šebić o "zaboravljenim igrama djetinjstva" postao hit na mrežama

L. R.
Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram
Snimak kako su izgledale nekadašnje društvene igre na otvorenom, ovih dana postao je veoma popularan na mrežama prikupivši više od 1,5 miliona pregleda u pet dana.

Riječ je o snimku kojeg je na društvenim mrežama podijelila bh. fitness trenerica i profesorica na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu Lejla Šebić.

Naime, prije nekoliko dana u sklopu trećeg izdanja "Festivala u Centru", koji se održavao u Radićevoj ulici u Sarajevu, održane su radionice pod nazivom "Zaboravljene igre djetinjstva", gdje su djeca imala priliku načiti neke od igara kao što su igre s gumom, klikerima, kredama, hula hupom i druge.

Šebić je u proteklim danima dijelila snimke s radionica koje je održavala na ovom festivalu. Jedan od snimaka privukao je posebnu pažnju te tako skupio brojne reakcije i više od 1,5 miliona pregleda za samo pet dana.
"Video koji je u samo par dana pregledan 1 574 036 puta. Vratio nas je u sretno djetinjstvo. Zašto su sve te igrice zaboravljene? Zašto se nisu prenosile sa generacije na generaciju? Naučimo djecu kako da se igraju bez mobitela sa vrlo jeftinim rekvizitima: 'gumom iz naninih gaća', kredama i klikerima... Naučimo ih da prave vrijednosti koje se cijene nisu materijalne (markirana odjeća, mobiteli i sl.) već sposobnosti, znanja i vještine koje se postižu samo svojim trudom, radom i vježbanjem. Djeca novog vijeka postaju informatički obrazovana već sa tri godine, ali nažalost motorički su strahovito nazadovala u odnosu na nas djecu iz prošlog vijeka", napisala je Šebić na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, Lejla Šebić se više puta takmičila u bodybuildingu i fitnessu, a poznata je i kao svjetska prvakinja u disciplini Miss bikini iz 2014. godine.