Zanimljivosti
4

Smiješno i bizarno: Kad se uz ozbiljne vijesti nađu reklame neprimjerenog sadržaja...

Klix.ba
U današnjem svijetu internet oglašavanja, sasvim je moguće da se reklame nađu na krajnje neprimjerenom mjestu, što stvara komičan, a ponekad i krajnje bizaran efekt.

Informatička era najbrže je rastući fenomen kojeg društvo poznaje. Na Googleu se danas mjesečno obavlja više od 30 milijardi pretraživanja. Živimo u eksponencijalnim vremenima - za doseg od 50 miliona korisnika, radiju je trebalo 38, televiziji 13, Internetu 4, iPodu 3, a Facebooku samo 2 godine.

Internet oglašavanje ima nekoliko prednosti u odnosu na konvencionalne oblike. Ključna prednost je njegova daleko niža cijena, te mogućnost preciznog ciljanja željenih skupina te lako mjerljiv povrat na investiciju.

Prilikom programiranog online marketinga, oglašivači biraju određene, demografske skupine ljude nevezano za mjesto odakle potječu, stoga nisu uvijek u toku s tim uz kakve sadržaje će se njihova reklama prikazivati.

Ovo može završiti prilično nezgrapno, ali istovremeno imati i komični efekat, pa se tako kraj ISIL-ovog videa zna naći reklama za Donalda Trumpa ili pak reklama za pivo pokraj vijesti o pijanom vozaču...