Zanimljivosti
14

Smiješni lapsusi i čudne ispovijesti tokom dodjele Oscara

Klix.ba
Ceremonija dodjele najprestižnije nagrade u svijetu filma uvijek je popraćena nervozom glumaca i režisera koji željno očekuju proglašenja i nadaju se da će čuti svoje ime. Od silnog uzbuđenja često se dogode i lapsusi prilikom njihovog obraćanja publici ili održe čudne govore koji nasmiju publiku do suza, a nekada ostave bez teksta.

"Večeras slavimo najbolje i najbjelje, pardon najsjajnije", zbunio se Neil Patrick Harris kada je umjesto "brightest" (najsjajniji) izgovorio "whitest" (najbjelji), no publika mu nije zamjerila.

Imao je još jednu čudnu izjavu. Prilikom najavljivanja Reese Witherspoon kazao je: "Sljedeća voditeljica je toliko lijepa da bih je mogao pojesti kašikom".

JK Simmons odlučio je iskoristiti svojih pet minuta kako bi publici održao lekciju o njihovom odnosu prema roditeljima.

"Ako ste sretni da imate jednog ili oba roditelja, nazovite ih. Ne pišite im poruke, ne šaljite im emailove. Nazovite ih. Slušajte ih sve dok budu željeli razgovarati s vama", kazao je.

Njegov govor postao je hit na društvenim mrežama, gdje je proglašen za najboljeg pedagoga večeri.

Milena Canonero je u svom govoru napisala odu Wesu Andersonu, tako su barem to protumačili korisnici društvenih mreža.

"Hvala ti Wes. Bio si mi velika inspiracija. Ti si glumac, veliki kompozitor i sve nas inspirišeš. Da nije bilo tebe ne bih ovo mogla ovako napraviti".

Pawel Pawlikowski nasmijao je sve do suza.

"Napravili smo film o potrebi za tišinom i povlačenjem... a mi ovdje imamo epicentar buke i uzbuđenja. Život je pun iznenađenja...", rekao je Pawel.

Mat Kirkby je ostavio bez teksta sve prisutne tokom svog obraćanja. Vjerovatno se htio našaliti, ali mu nije pošlo za rukom.

"Djelimično sam sretan jer to znači da sada mogu dobiti besplatnu krofnu. (Potpuna tišina) Da se držim skripte?", kazao je novi oskarovac.

Dwayne Johnson, poznat kao snažan i muškarac koji je uvijek spreman za borbu u filmovima, otvorio je dušu tokom sinoćnjeg vođenja ceremonije.

"Sjećam se da su mi 'oči ispale' od plača kada sam gledao kraj Kralja lavova", kazao je i vjerovatno šokirao ženski dio publike koja ga je doživljavala kao neslomljivog muškarca.

Tom Cross pričao je o utjecaju režisera Damiena Chazellea na njegov život i radu s njim.

"Želim se zahvaliti osobi koja nikada nije bacila stolicu na mou glavu, ali me je tjerala da budem bolji. Damien, tvoja umjetnost je promijenila moj život".

Graham Moore odlučio je svoj govor posvetiti djeci koja su drugačija od ostalih.

"Kada sam imao 16 godina pokušao sam se ubiti jer sam se osjećao drugačije od ostalih i da ne pripadam ovdje. Sada sam tu i želim iskoristiti ovaj trenutak da se obratim djeci koja se osjećaju čudno ili drugačije. Ostanite čudni, ostanite drugačiji", zaključio je.

Eddie Redmayne se u svom obraćanju sjetio bolesnih ljudi.

"Potpuno sam svjestan da sam sretan čovjek. Ovaj Oscar pripada svim ljudima na svijetu koji se bore protiv ALS-a. Pripada jednoj posebnoj porodici, a ja ću mu biti skrbnik i obećavam da ću ga ispolirati", rekao je.

Julianne Moore je bila izuzetno zabavna.

"Čula sam da osvajanje Oscara znači da ćete živjeti pet godina duže. Ako je to istina, želim se zahvaliti akademiji jer je moj muž mlađi od mene".

A njenoj izjavi parirao je Alejandro González Iñárritu.

"Strah je kondom života. Ne dopušta vam da uživate u stvarima".