Gradske vlasti Tavullia
0

Smanjili ograničenje brzine u čast Rossiju

Sarajevo-x.com
Vlasti rodnog grada višestrukog svjetskog motociklističkog prvaka, neponovljivog Valentina Rossija, smanjit će ograničenje brzine u tom gradu s 50 na 46 km/h.

Kako bi odali počast svjetskom prvaku vlasti grada Tavullia će ograničenje brzine za vozila smanjiti na 46 km/h. Naime, broj 46 je trkači broj kojeg na svom motoru nosi Valentino Rossi.

Rossi, za kojeg se smatra da je jedna od najplaćenijih sportskih ličnosti na svijetu, donirao je svom rodnom gradu oko 600.000 eura. Motociklista je ovu sumu predao gradskim vlastima kako bi riješio nedoumice oko poreza, jer su ga optuživali da je preselio iz Italije u Englesku. Lokalne vlasti pohvalile su njegov potez i u njegovu čast smanjile ograničenje brzine.

Glasnogovornica grada je izjavila: "Jako smo sretni zbog novca kojeg smo dobili. Rossi je najpoznatiji sin našeg grada i predivno je što nam je donirao novac. Smanjenje ograničenja brzine je odličan način da se oda počast čovjeku koji je svoju slavu i bogatstvo stekao svojim vještinama na cesti."