Nakon pijanke
0

Slupao Lamborghinija od 317.000 eura

Sarajevo-x.com
Britanska policija je u potrazi za vozačem koji je slupao automobil Lamborghini u vrijednosti od 317.000 eura, nakon što je u jednom pubu u Wootonu (Shropshire) pretjerao s konzumiranjem jabukovače.

Kako otkriva Telegraph, grupa prijatelja koja se vraćala sa svadbe svratila je u pub gdje su se hvalisali kako su unajmili tri skupocjena automobila Lamborghinija i Bentleyja koja su vozili brzinom od 250 km na sat.

Nakon nekoliko rundi jabukovače u pubu "The Cider House" vesela grupa muškaraca odlučila se na utrku pri čemu je jedan od njih je izgubio kontrolu nad Lamborghinijem, koji može u 3,2 sekunde razviti brzinu od 100 km/h, te udario u drvo. Nepoznata grupa je pobjegla s mjesta nesreće prije dolaska policije.

John Hingley, vodoinstalater koji je bio to veče u pubu, otkrio je:"Sjedili su u baru i bez prestanka pili jabukovaču, hvaleći se pri tom kako su se trkali i kako je jedan od njih uspio postići brzinu od 250 km/h."

"Nešto kasnije sam naišao na automobil koje je stajalo nasred ceste. Ljudi su stajali u blizini i skidali oštećene dijelove. Automobil je bio totalno uništeno."

Britanska policija još uvijek traga za nemarnim vozačem koji je vozio u alkoholiziranom stanju.