24.000 komada
0

Složio najveće puzzle na svijetu

Sarajevo-x.com
Nakon 537 sati provedenih iznad šarolikih komadića slike, Britanac Eric Smith je konačno složio najveće puzzle na svijetu.

73-ogodišnjak je pronašao mjesto za svaki od 24.000 komada slike i zatim je ponosno postavio u garažu. U toku šest mjeseci koliko je proveo slažući puzzle, uklonio je namještaj iz prostorije u kojoj je radio i ubacio stol koji je specijalno napravljen u te svrhe.

Spektakularna slika koju je složio na sebi ima ribe, ptice, sisare, planete i građevine, a ovaj otac dvoje djece nije izgubio niti jedan jedini komadić.

Uporni starac živi u selu Baddeley Green u Velikoj Britaniji, a za Daily Mail je izjavio: "Ovo su najljepše puzzle koje sam ikad složio i zaista sam iznenađen kako sam ih brzo završio. Pronašao sam različite životinje dok sam ih slagao i bilo je zaista šareno."

Dimenzije finalnog uratka su 3,7 sa 1,8 metara, a Eric se ovim hobijem počeo baviti još prije 30 godina i u toku tog perioda, kako kaže, izgubio je samo tri puzzle.

Prethodno je složio sliku od 18.000 puzzli, ali u ovoj je najviše uživao. Penzionisani menadžer prodaje razmišlja o tome da sliku donira novoj bolnici koja se gradi u North Staffordshireu, ali je otvoren i za druge ideje poklanjanja u humaniratne svrhe.